Paslanmaz Çelik Zincirler: Korozif Ortamlarda Yüksek Mukavemet

Paslanmaz Çelik Zincirler: Korozif Ortamlarda Yüksek Mukavemet

Dünyada en çok kullanılan korozyona dayanıklı zincir olan paslanmaz çelik zincir, özellikle bazı sektörlerin olmazsa olması bir ürün. Nemli ve korozyon istenmeyen ortamlarda, asidik ve alkali ortamlarda, zincirin suya maruz kaldığı ortamlarda, çok yüksek veya çok düşük sıcaklığa sahip ortamlarda (-40° ila +400°C) yüksek performansı ve yüksek mukavemeti ile dikkat çeken paslanmaz çelik zincirler; paslanmaz ve aside dayanıklı çelikten üretilir.

Paslanmaz Çelik Zincir Nedir?

Konveyör zincir pazarının vazgeçilmesi olan paslanmaz çelik zincir; özellikle kulaklı (ataşmanlı) zincir, pim çıkıntılı zincir, yürüyen merdiven zincir üretiminde kullanılır. Yüksek mukavemetli ve korozyona karşı dirençli olan paslanmaz çelik zincirler, yüksek kaliteli malzemelerden üretilir. Üretiminde, aside dayanıklı paslanmaz çelik malzeme kullanılması nedeniyle korozyon önleme özelliğine sahip olur. Nemli ortamlarda yüksek dayanıklılık gösteren bu endüstriyel zincir, gıda gibi hijyen gerektiren sektörlerde tercih edilir.

Paslanmaz Çelik Zincirlerin Avantajları Nelerdir?

Birçok avantaja sahip paslanmaz çelik zincir, zincir kullanıcısı olan sektörlerin favori ürünlerinden biri. Üstün mukavemeti, yaklaşık 700 kilograma kadar yük taşıma kapasitesiyle zincir pazarında bir yıldız gibi parlayan bu ürün; nemli ve korozyon istenmeyen, asidik ve alkali, çok yüksek veya çok düşük sıcaklığa sahip ortamlarda korozyona dayanıklılığı sayesinde hizmet verir. Paslanmaz çelik zincir bu avantajlar sayesinde, uzun yıllar boyunca verimi düşürmeden ve iş kaybına yol açmadan sorunsuz çalışabilir.

Paslanmaz Çelik Zincirleri Hangi Endüstriyel Alanlarda Kullanılır?

Paslanmaz çelik zincirin; nemli ortamlarda sorunsuz çalışabilmesi, çelik zincirlere göre daha düşük kopma mukavemetine sahip olması ve korozyon istenmeyen alanlarda güvenle kullanılabilmesi nedeniyle özellikle yiyecek ve içecek sektöründe çok sık tercih ediliyor. Paslanmaz çelik zincirler gıda sektörü haricinde; kıyı ve denizcilik uygulamaları gibi zincirin tuzlu su ve asidik maddelerle temas edebileceği zorlu ortamlarda, makine ve tesis kurulumunda, farklı sıcaklıklardaki tesislerde ve arıtma tesislerinde kullanılabiliyor.

Arıtma tesislerindeki kaba ve ince elek sistemlerinde kullanılan zincir ve dişlilerin, yüksek mukavemetli ve korozyona dayanıklı malzemeden tasarlanması büyük önem taşırken; bu zincirler sürekli bir metal şerit halinde eritilen toz çelik kullanılarak üretiliyor.

Paslanmaz Çelik Zinciri Seçerken Hangi Faktörlere Dikkat Edilmelidir?

Zincir sektöründe birçok paslanmaz çelik zincir bulunur. Seçim yapmadan önce; ürün, tesis ve şartları göz önüne alınmalı ve bu doğrultuda zincirin paslanmaz çelik kalitesine ve korozyona dayanıklılık seviyesine dikkat edilmelidir.

Önemli Paslanmaz Çelik Zincir Üreticileri

Paslanmaz çelik zincir üreticileri her zaman daha kaliteli, daha çevreci, daha dayanıklı zincir üretimi için sınırları zorlarken; Türkiye’de paslanmaz çelik zincir üretimi konusunda başarılı birçok firma bulunuyor. Küresel zincir imalatında önemli bir oyuncu olan Türkiye, çok sayıda sektöre kaliteli ürünler sunuyor. 1980 yılından beri hizmet veren Makelsan Zincir, ülkemizin en deneyimli ve en prestijli markalarından biri olarak anılıyor. Detaylı bilgi almak ve hizmetlerimizi öğrenmek için uzman ekibimizle iletişime geçebilirsiniz.

Kategoriler: Blog
Etiketler: